Aici se află întrebările frecvente pe care le primim cu privire la “Arta Căsniciei”. Dacă aveţi alte întrebări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email contact@familylife.ro

Î: Ce este „Arta Căsniciei”?

R: Destinat folosirii de către biserici, grupuri mici sau ca un eveniment al comunităţii, “Arta Căsniciei” este un program realizat de organizaţia Family Life, care vine în ajutorul cuplurilor căsătorite în vederea consolidării şi menţinerii unor căsnicii frumoase şi evlavioase. Materialele de bază din cadrul programului “Arta Căsniciei” sunt trei DVD-uri care conţin şase sesiuni video şi două manuale de lucru (pentru soţ şi soţie). Acestea au fost realizate de specialişti în consilierea familiilor, iar în secţiunea “Cine vorbeşte în Arta Căsniciei” găsiţi scurte prezentări ale acestor specialişti. Materialele “Arta Căsniciei” conţin învăţături de specialitate, povestiri relevante, interviuri cu oameni de pe stradă, mici scenete pline de umor şi multe alte lucruri pentru a descrie provocările şi frumuseţea unei căsnicii reuşite.

Î: De ce să alegem tocmai Arta Căsniciei şi nu altă conferinţă cu materiale video?

 R: În loc să filmăm un eveniment desfăşurat într-un hotel sau în vreo biserică, am conceput acest eveniment astfel încât să pornească de la materialul video. FamilyLife a adunat laolaltă sfaturi ale experţilor, istorisiri captivante, mărturii autentice şi anecdote haioase într-un colaj video menit să ajute cuplurile să experimenteze din plin tiparul lui Dumnezeu pentru căsnicie.

Î: Putem să aducem şi copiii cu noi?

R: Organizaţia FamilyLife acordă o atenţie deosebită copiilor. Totuşi, pentru ca nu cumva să fiţi distraşi de la obiectivele evenimentului şi din respect pentru alţi participanţi, vă recomandăm să nu aduceţi copiii cu dumneavoastră.

Î: Va trebui să particip la discuţii în grup?

R: Acest eveniment n-a fost conceput de către FamilyLife pentru discuţii în grup. Cu toate acestea, fiecare coordonator local al întâlnirilor are libertate deplină să se adapteze la nevoile grupului căruia i se adresează. Dacă vă stânjeneşte ideea de a discuta în grup, luaţi legătura cu organizatorul evenimentului din zona dumneavoastră.

Î: Va trebui să particip la diversele proiecte împreună cu soţul/soţia?

R: Aceste eveniment a fost gândit în aşa fel încât proiectele deţin o pondere deosebit de însemnată. Aceste proiecte vă permit să aplicaţi imediat tot ceea ce aţi învăţat din sesiunile video despre căsnicie. Insistăm să consideraţi prioritară realizarea acestor proiecte în timpul alocat lor. Am primit numeroase aprecieri care susţin că aceste proiecte sunt partea cea mai interesantă de pe parcursul evenimentului.

Î: Pot participa la Arta Căsniciei persoane necăsătorite sau cupluri logodite?

R: DESIGUR! De fapt, este chiar FOARTE recomandat. Acest eveniment îi va ajuta pe participanţi să îşi facă o idee clară vizavi de ceea ce presupune legământul căsniciei şi va fi o temelie solidă pentru cuplurile logodite care urmează să se căsătorească în curând.

Î: Sunt divorţat/ă. Mă voi simţi stânjenit/ă la acest eveniment?

R: Divorţul este o realitate de care am ţinut cont atunci când am conceput acest eveniment. Ne-am focalizat cu precădere asupra căsniciei actuale, evitând să inducem vinovăţii pentru greşelile din trecut. Admitem însă că un eveniment de această factură poate genera un anumit disconfort în măsura în care stârneşte amintiri şi regrete vizavi de experienţele anterioare. Rugăciunea noastră este să veniţi la acest eveniment cu dorinţa fierbinte de a face ca actuala dumneavoastră căsnicie să fie una solidă, sănătoasă şi durabilă, chiar dacă, pentru a atinge acest deziderat, va trebui să răscoliţi amintiri dureroase.

Î: Avem o căsnicie minunată. La ce mi-ar folosi să particip la un astfel de eveniment?

R: Fiecare relaţie de căsnicie este una în continuă mişcare. Fie vă apropiaţi unul de altul, fie vă îndepărtaţi. Din păcate, se pare că tendinţa noastră firească este să ne îndepărtăm unul de altul în timp. Din când în când, fiecare căsnicie are nevoie de nişte ajustări, indiferent cât de bine ar funcţiona. Acest eveniment este conceput să consolideze chiar şi cele mai reuşite căsnicii. De asemenea, e un prilej să vă amintiţi că reprezentaţi darul lui Dumnezeu unul pentru celălalt.

Î: Ce se întâmplă dacă mă înscriu, dar, din cine ştie ce motiv, nu pot participa? Îmi primesc banii înapoi?

R: Coordonatorii de grup trebuie să decidă din timp împreună cu echipa de conducere cum se va răspunde la această întrebare.